Logo Paapillon

Conversie bodeminformatie vanuit diverse databronnen naar bodeminformatiesystemen (data migratie)

Wanneer een grote hoeveelheid gegevens aan het bodeminformatiesysteem toegevoegd moet worden, is het in veel gevallen het meest efficiŽnt om dit geautomatiseerd te doen. Eerst wordt beoordeeld met welke methode de gegevens overgezet kunnen worden. Hierbij heeft het de voorkeur om gebruik te maken van landelijk gebruikte SIKB0101-protocol. Dit protocol is ontwikkeld door het SIKB in opdracht van de Nederlandse overheid en wordt gebruikt voor de uitwisseling van bodeminformatie.
In die situaties dat het SIKB0101-protocol niet kan worden gebruikt of wanneer slechts een deel van de informatie met het SIKB0101-protocol kan worden overgezet, zal een conversieplan worden opgesteld. Het conversieplan bevat een gedetailleerde beschrijving van de structuur van het bronsysteem en van het doelsysteem. Op basis van de beschrijving van de structuur van het bron- en doelsysteem wordt een schema opgesteld waarin per over te zetten element is aangegeven van welke plaats uit het bronsysteem naar welke plaats in het doelsysteem gegevens worden overgezet. Na goedkeuring op het conversieplan door de opdrachtgever, wordt de daadwerkelijke conversie uitgevoerd.
Voor het overzetten van gegevens wordt gebruik gemaakt van in bodeminformatiesystemen aanwezige techniek voor het exporteren en importeren van XML-bestanden met de indeling van het SIKB0101-protocol of van SQL-scripts.

Wilt u meer informatie over conversie van bodeminformatie of over de dienstverlening die Paapillon u kan bieden, neemt u dan gerust contact op.

Telefoon: 06 - 48 70 17 53
E-mail: info@paapillon.nl